0648335383

347748

Voor informatie mail of bel:

Altijd al eens willen duiken?

Je brevet halen voor je op vakantie gaat?

De PADI Skin Diver-cursus

Brevettering tot PADI Skin Diver helpt je niet alleen het water in, maar zorgt er ook voor dat je er eigenlijk niet meer uit wilt. Waar snorkelen ophoudt bij het bewonderen van de waterwereld vanaf het wateroppervlak, gaat snorkelduiken verder omdat je bij snorkelduiken regelmatig een hoekduik zult maken naar beneden om daar het waterleven van heel dichtbij te bewonderen.


Wat je leert:

De cursus voorziet in de basiskennis over snorkeluitrusting, duikvaardigheden, de snorkelomgeving, het omgaan met problemen en veilige snorkelgewoontes.

Tijdens de lessen in het water leer je diverse technieken aan om de uitrusting op te tuigen en af te stellen, het water in te gaan, te controleren hoe je blijft drijven, aan de oppervlakte te zwemmen, je snorkel watervrij te krijgen en moeiteloos hoekduiken vanaf de oppervlakte te maken.


Deelnamevereisten:

Om de PADI Skin Diver-cursus te volgen moet je minstens acht jaar zijn je op je gemak voelen in het water.


 Het leukste onderdeel:

Het leukste onderdeel is wanneer je jouw masker, vinnen en snorkel leert gebruiken zodat je geen moment van de actie onder water hoeft te missen. Of je nu het zoetwatermeer in je omgeving of de grote blauwe oceaan als je snorkelbestemming ziet, je zult voortaan met andere ogen naar een plas water kijken. Je nieuwe watervaardigheden komen goed van pas als je de totaal nieuwe wereld meteen tijdens een optionele snorkelduik in het buitenwater wilt verkennen. En, zodra je de cursus hebt afgerond, behaal je het PADI Skin Diver-brevet en zul je zijn klaargestoomd voor je volgend avontuur.


De uitrusting die je gebruikt:

Tijdens de PADI Skin Diver-cursus leer je hoe je gebruik maakt van basissnorkeluitrusting waar onder een masker, snorkel, vinnen, trimvest (BCD), duikpak zoals een wetsuit (natpak) en, indien nodig, duiklood. 

Vraag bij de  PADI-duikwinkel in je buurt welke uitrusting je tijdens de cursus gaat gebruiken. Alles wat je nodig hebt zullen ze voor je klaar hebben liggen.


Het lesmateriaal dat je nodig hebt:

De PADI Skin Diver-cursus kent geen verplicht lesmateriaal, maar de PADI Discover the Underwater World-video zou je eigenlijk wel moeten hebben. De video gaat in op alle prachtige redenen om het water in te springen, en bevat tips die nuttig blijken te zijn zodra je daadwerkelijk het water in duikt. Wat hier bijhoort is de 'Snorkeler's Field Guide'. Dit handige boekje toont de diverse onderwaterwerelden en het zeeleven dat in elk van die werelden veel voorkomt.

Neem om deze producten aan te schaffen contact op met de PADI Instructor,  duikwinkel of -resort bij jou in de buurt.